انواع روش تحقیق کیفی در پنج مورد تفاوت دارند:
- کانون: ما مفهوم را کجا جستجو می کنیم؟ آیا مفهوم در رفتار منعکس می شود؟ یا در شناخت، یا در سیستم ها و اقدامات یک فرهنگ؟
- نقش محقق: چه کسی مفهوم را گزارش می کند؟ آیا مفهوم ارائه شده، همان مفهوم مدنظرمشارکت کنندگان در تحقیق است؟ یا تفسیر محقق؟ یا ترکیب این دو؟
- مفهوم: چه مفاهیمی کشف می شود؟ مفهوم تجربه فرهنگی؟ مفهوم تجارب روزانه؟ مفهوم یک فیلم یا سخنرانی؟
- موقعیت: تحقیق در کجا انجام شده است؟ آیا کسی قبلاً در این زمینه کار کرده است؟
- محصول نهایی: آیا خروجی تحقیق توصیفی است، پیشنهادی است یک تفسیر است یا یک ارزیابی برنامه است؟
و سئوالات اصلی مطرح در آن عبارتند از:
- هدف نهایی چیست؟ واحد تحلیل چیست؟ چه کسی تفسیر می کند؟ کجا مفهوم را جستجو می کنیم؟
- نقشه فرهنگی جامعه تعادل محقق و مشارکت کننده فرهنگ قوم نگاری
- ماهیت پدیده افراد و گروهها همکاری محققان آزمایش پدیده پدیده شناسی
- توصیف و تفسیر مورد سازمان، گروه، افراد یا رویدادی بحرانی محقق ویژگی های سیستم محدود و مشخص موردپژوهی
- تفسیر متن ها یا محاوره محقق زبان و سمبل ها تحلیل متنی
- ارزیابی/ حل مسأله افراد، گروه یا سازمان همکاری مشارکت کنندگان و محقق تجربه بنا شده با برنامه تحقیق کاربردی
پنج روش مختلف روشهای کیفی

مقایسه ویژگی های تحقیق کیفی

منابع:
- عباس زاده، غلامرضا: پژوهش کیفی، دانشگاه فردوسی مشهد، ۱۳۹۱
مطالب پیشنهادی:
- شناخت انواع پژوهش (روش تحقیق) پژوهش پایهای میتواند زمینهٔ «پژوهش کاربردی» را فراهم آورد، اما در وهلهٔ اول متوجه کاربرد آن در زندگی انسانها نیست. در حالی که پژوهشهای کاربردی دارای جنبهٔ عملی و مستقیما متوجه حل مشکلات جامعه و بشریت میباشند. در ضرورت انجام این دو دسته از مطالعات شکی نیست. به عنوان مثال…
- کلیات و سرفصل روش تحقیق آکادمیک پژوهش وکنجکاوی از تمایلات طبیعی بشر است وروشهای تحقیق در حقیقت ابزارهای دستیابی به حقیقت هستند. پیشرفت های علمی بشر تا حدودی مرهون روشهای شناختن ودانستن است. هدف کلی این واحد درسی آن است که دانشجویان را به طور مقدماتی باشیوه های تحقیق درعلوم تربیتی وروان شناسی آشنا کند تا…
- روش تحقیق کاربردی، عملی و ارزیابانه تحقیق عملی بیش از تحقیق تئوریکی، کاربردی است و بیشتر به سمت حل مساله جهت گیری دارد تا افزایش دانش برای آن منظور راه در واقع، برخی از محققان علمی می گویند تنها هدف قابل شناسایی از خواست مردم برای مشارکت در مطالعه تحقیق این است که نتایج مستقیما برای…
- بررسی روش تحقیق تحلیل متنی تحلیل متنی، شناسایی و تفسیر یک سری از نشانه های کلامی یا غیر کلامی را شامل می شود. هر چیزی که شما با آن روبرو می شوید اعم از پوشاک، کتاب، غذا یا معماری یک نشانه است. بر اساس گفته چارلز سندرز پیرس (Charles sanders Peirce) فیلسوف، نشانه شما را…
- معرفی روش تحقیق پدیدار شناسی پدیدار شناسی بر مبنای کار فلسفی ادموند هسرل (Edmund Husserl) قرار دارد. فرض پایه ای این فلسفه این است که در هر تجربه، یک وجود یا ساختار حقیقی وجود دارد. پدیدار شناسی بر چگونگی تجربه مردم از یک پدیدار خاص که جزء لاینفک تجربه است، متمرکز می شود. پدیدار شناسان،…
- شناسایی روش تحقیق قوم نگاری تشخیص روش قوم نگاری از دیگر روش های کیفی از طریق تمرکز آن روی فرهنگ، آسان است. بر اساس این روش، مفهوم در تجارب فرهنگی جای می گیرد. بنابراین، قوم نگاری مشاهده و ثبت وقایع، آیین ها، نمایش ها، مراسم، مصنوعات، لطیفه ها و داستان هاست. قوم نگار، تجربه های…
- عوامل کیفی محصوریت فضای شهری از آن جا که محصوریت فضای شهری اهمیت ویژه ای دارد و یکی از خصوصیات فضای شهری مطلوب محصوریت آن است، در این نگاشته به بررسی عوامل کیفی محصوریت فضای شهری پرداخته می شود. کیفیت محصوریت فضائی توسط هفت عامل پیوسته تعیین می شود که به شرح زیر می باشند:…
- عوامل کیفی تأثیرگذار بر زیبایی نمای ساختمان خلق محیط فیزیکی جذاب و دارای کیفیت بالا همراه با دسترسی های خوب همیشه امکان پذیر است. فضاهای شهری نباید مجموعه ای از کپی های بیگانه و یا نامتناسب و ناآشنا باشند که در همه جای دنیا دیده می شوند. مردم مکان های ساده و بین المللی نمی خواهند، مکان…
- آشنایی با مفاهیم پایه ادراک کیفیات فضایی به طور معمول ادراک یک پدیده یا بهتر بگوییم کیفیّت های یک پدیده تأثیر روانی عاطفی بر ما میگذارد، که به زبان عامیانه می گوییم احساسی را در ما بر میانگیزد و یا می گوییم این حس یا آن حس را به ما میدهد. به عنوان مثال با ادراک یک…
- اهمیت آشنایی با قواعد نگارش علمی-پژوهش تحقیق و پژوهش را پایه توسعه و تعالی دانسته اند و تمرکز بر فرآیند و راهبردهای تحقیقاتی را می توان در زمره مهم ترین و حیاتی ترین برنامه های جوامع و سازمان ها برای توسعه پایدار و بالندگی به شمار آورد. از سوی دیگر زبان تنها وسیله انتقال اندیشه ها…